Vjen Paralajmërimi Nga Turqia Që Kërcënon Greqinë: Po Na Detyroni Të…

admin

Këshilltari i Presidentit turk Erdogan, Yiğit Bulut ka kërcënuar hapur Greqinë.
“Nëse struktura perandorake botërore vazhdon të sulmojë kombin e madh turk në çdo fushë,

atëherë kombi i madh turk do të kthehet në kufijtë e Betimit Kombëtar” shkruan ai në një postim në Twitter.Betimi kombëtar turk është deklarata e vitit 1920, e gjashtë pikave të nacionalistëve turq që përcaktojnë kufijtë e Republikës së ardhshme turke, në kufijtë e Perandorisë Osmane gjatë Luftës së Parë Botërore, ku përfshihen “zonat e Kirkutit, Selanikut, Aleppos dhe Mosuli”.

Next Post

Edi