Ja si të dallojmë virozën nga Delta? Skënder Brataj bën publike informacionet e rëndësishme

admin

Por si ta dallojmë virozën nga Delta?
“Virozat e stinës janë të lidhura me temperaturat dhe ushqimet që përdorim të gjithë. Sidomos ato që kanë të bëjnë me rrufën, këtë vit korrespondon edhe me COV|D dhe variantin e ri Delta dhe mund ti ngatërrojë të dyja. Duhet të jemi më shumë të kujdeshëm, të përjashtojmë Deltën dhe pastaj të merremi me virozat e stinës, sidomos te fëmijët me vjèdhjen apo diarrenë. Në këtë moment nuk është më ajo frika e virusit që ishte gjatë pandemisë. Shqetësuese për njerëzit tani është që është konfirmuar edhe Delta. Shtimi i numrit ka të bëjë me stinën, por edhe praninë e virusit” tha më tej ai.

Por si është situata e virozave stinore krahasuar me vitin e kaluar? “Në krahasim me vjet është disi më e rritur, pasi verën e kaluar deri në fund të majit ishte karantina dhe përhapja e virusit ishte shumë herë më e ulët, një, dy raste në ditë dhe numri i atyre që kishin kaluar sëmundjen ishin me shifra të ulëta. Qershori kaloi i qetë, me fillimin e përhapjes së infeksionit në Korrik deri atëherë ishte i kontrolluar shumë infeksioni dhe nuk kishte rritje edhe të virusit të stinës. Në këto momente ka një rritje te fëmijët, që janë një sinergjizëm i të dy varianteve si të stinës dhe Delta virusit që mund të jetë prezent te fëmijët më shumë sesa të rriturit”.

Next Post

Edi